Μνήμες - Εταιρεία Αρχείου και Μελετών

 

small logo
Δημοσιεύματα για τις εκδηλώσεις

Μια μουσική-ποιητική ξενάγηση, σ’ αυτή την πόλη που αγαπάμε και απεχθανόμαστε, από τον πηγαίο Χρήστο Νικολόπουλο και τον ευρηματικό Φώντα Λάδη, στο έργο «Διαδρομές», που παρακολούθησα κι ελόγου μου την περασμένη Δευτέρα στη Λυρική Σκηνή. «Διαδρομές» μελωδικές, νοσταλγικές, χιουμοριστικές, εύπεπτες, που πέρασαν με ευχέρεια κι ευχάριστα στον κόσμο που είχε γεμίσει την αίθουσα. Καλή τους διαδρομή.

Δημήτρης Γκιώνης Ελευθεροτυπία, 13/04/2002

Ο πεζόδρομος της Αποστόλου Παύλου, από το Θησείο ως την Πνύκα, δυσπρόσιτος ως τώρα για τους πεζούς, υποδέχεται για πρώτη φορά τους πολίτες της πρωτεύουσας σε μια εκδήλωση που επιχειρεί να δώσει το στίγμα της νέας μορφής και των πολλαπλών νέων χρήσεών του. Τα έργα ανάπλασης θα σταματήσουν για λίγες ώρες και θα δώσουν τη θέση τους σε γιγαντοοθόνες, σε ορχήστρα πολλών καλλιτεχνών και στον κόσμο που θα συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Αποστόλου Παύλου και Πουλοπούλου στο Θησείο, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2002, στις 8:30 το βράδυ, για να παρακολουθήσει δωρεάν μια μεγάλη λαϊκή συναυλία εμπνευσμένη και αφιερωμένη στις συνοικίες, στους δρόμους και στην πόλη της Αθήνας? Αθήνας που αλλάζει, εξωραΐζεται και τελικά γίνεται πιο ανθρώπινη και προσιτή στους πεζούς.

Βάσω Χαραλαμπίδου Το Άλλο Βήμα , 09/06/2002

Μία μεγάλη εξέδρα με φόντο το ξενοδοχείο « La Mirage» στήθηκε προχθές στην Ομόνοια, στην πλατεία, για μια ανοιχτή για το κοινό συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου, που διοργάνωσε η εταιρεία Αττικό Μετρό. Δεν θα μπορούσε να βρει ιδανικότερο τόπο διεξαγωγής, γιατί το πρώτο μέρος της, με τίτλο «Διαδρομές» κι ερμηνευτή έναν δωρικότατο Δημήτρη Μητροπάνο, είχε αφετηρία την κεντρικότερη πλατεία της Αθήνας για μια περιπλάνηση μέσα από τους στίχους στις γνωστότερες συνοικίες της. Ο Φώντας Λάδης σ’ αυτά τα νέα λαϊκά τραγούδια, που πρωτακούστηκαν προχθές, διηγείται γλαφυρά την ιστορία των κεντρικότερων περιοχών της πόλης μέσα από τις μεταμορφώσεις τους…

Ελευθεροτυπία , 26/10/2001

Χάρτης Ιστοσελίδας | Όροι Χρήσης | ©2004 Μνήμες, Designed by ZXR