Μνήμες - Εταιρεία Αρχείου και Μελετών

 

small logo

Το έργο μας

  • Χαίρε Μέσα από τη Μάχη». Πολυτελής έρευνα και έκδοση λευκώματος, βασισμένη στο πλούσιο αρχείο 2.020 επιστολών – από το Μέτωπο της Μικράς Ασίας – που διαθέτουν οι «Μνήμες».
«Όπου γή, Ελλάδα – το έπος της μετανάστευσης σε εικόνες». Πολυτελές λεύκωμα για τον απόδημο ελληνισμό. Η πρώτη έκδοση έχει εξαντληθεί. Αναζητείται χορηγός για την επανέκδοσή του

  • «Από τις φρυκτωρίες στις δορυφορικές επικοινωνίες». Μελέτη – λεύκωμα για την ιστορία των τηλεπικοινωνιών από την αρχαιότητα ως σήμερα, (και στα αγγλικά).
       
  • Προσωπικά ημερολόγια μελών των πληρωμάτων των θωρηκτών “ Αβέρωφ” και “ Ύδρα”». Μελέτη ανέκδοτων στοιχείων από τους Βαλκανικούς Πολέμους και έκδοσή τους σε βιβλίο.
ο

  • «Φωτόδεντρο Μνήμης». Μεγάλη έκθεση- πολυθέαμα για τη Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή, που φιλοξενήθηκε σε πολλούς μεγάλους δήμους και νομαρχίες της χώρας από το 1997 ώς σήμερα.
 

  • Μεγάλη συναυλία, για την υποδοχή του Μιλλέννιουμ, την Πρωτοχρονιά του 2000, στην πλατεία μπροστά στο σταθμό του Θησείου, με παραδοσιακά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα (μουσική επιμέλεια του Παναγιώτη Κουνάδη). Η συναυλία ήταν μία από τις τέσσερις που διοργανώθηκαν συνολικά από το Υπουργείο Πολιτισμού.

 

Έκδοση, σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα του ICOMOS , του ποιητικού και φωτογραφικού λευκώματος «Διαδρομές», (και στα αγγλικά).

 

Μεγάλες συναυλίες στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, στη Λυρική Σκηνή και αλλού με το έργο του Χρ. Νικολόπουλου και του Φ. Λάδη «Διαδρομές στην Αθήνα», με ταυτόχρονη προβολή οπτικού υλικού σε γιγαντοοθόνες.
«Η Σπάρτη ανάμεσα σε τρεις αιώνες 1834-2002». Έκδοση πολυτελούς λευκώματος με ανέκδοτα υλικά, σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης, (Χορηγία Ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος»).


   

Χάρτης Ιστοσελίδας | Όροι Χρήσης | ©2004 Μνήμες, Designed by ZXR