Μνήμες - Εταιρεία Αρχείου και Μελετών

 

small logo

Ποιοί είμαστε

 

Tην πρωτοβουλία για την ίδρυση της εταιρείας «ΜΝΗΜΕΣ» πήραν τον Ιούνιο του 1994 τέσσερα άτομα. Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Φώντας Λάδης, ο μουσικολόγος Παναγιώτης Κουνάδης, ο κινηματογραφιστής Νίκος Κοιλός και η κοινωνιολόγος Λυγερή Καλομοίρη. Στην αρχική φάση την προσπάθειά μας υποστήριξαν πενήντα επώνυμοι επιστήμονες, καλλιτέχνες και επαγγελματίες ως άμεσοι συνεργάτες. Ο κύκλος αυτός, των ανθρώπων που υποστηρίζουν τις «ΜΝΗΜΕΣ» διαρκώς διευρύνεται. Ο Τύπος έχει επανειλημμένα αφιερώσει εκτενή άρθρα για τους σκοπούς και τη δράση μας.

    Το καινούργιο που η Εταιρεία μας φιλοδοξεί να προσκομίσει είναι η παρακίνηση για ανακάλυψη ιστορικών ντοκουμέντων και ολόκληρων αρχείων, η καταγραφή μαρτυριών που αλλιώς θα χαθούν, δηλαδή η δημιουργία γραπτών, προφορικών, κινηματογραφικών κ.α. αρχείων, η εκπαίδευση νέων ανθρώπων για να αναλάβουν το έργο αυτό, ως δημοσιογράφοι, ιστοριογράφοι και ερευνητές, η δημοσιοποίηση των αρχείων για τους ερευνητές και για το πλατύ κοινό, η έκδοση σειράς μικρών βιβλίων με ιστορικά ντοκουμέντα επωνύμων και «ανωνύμων», η εξυπηρέτηση ερευνητών και φοιτητών με ιστοριογραφικές πληροφορίες, η διασύνδεση, τέλος, ερευνητικών κέντρων και μελετητών.

    Όλα αυτά καταγράφονται ένα προς ένα στο απόσπασμα του καταστατικού της εταιρείας μας που υπάρχει στην παρούσα ιστοσελίδα.Χάρτης Ιστοσελίδας | Όροι Χρήσης | ©2004 Μνήμες, Designed by ZXR